Omul de afaceri a făcut declaraţia după ce portalul Anticoruptie.md a publicat o anchetă despre averea politicianului. Imaginile făcute recent cu o dronă care demonstrează că democratul şi-a atribuit un lot de pădure.

„Nu am convenit cu niciun deputat să îngrădească o parte din pădure. Nici legea nu-mi permite să dau în subarendă pădurea”, ne-a declarat omul de afaceri. Ion Meleca a mai spus că intenţionează să amenajeze în pădurea arendată o bază de agrement, dat totul se află în fază de proiect. El a precizat că va reveni la Chişinău săptămâna viitoare şi le va cere socoteală celor de la Agenţia Moldsilva. „Probabil că au încurcat ceva, poate că nu au luat în consideraţie că terenul a fost dat în arendă. În zilele noastre se poate întâmpla orice. Eu plătesc arenda pentru această pădure, 4.025 de lei pentru un hectar”, a declarat Meleca.

Ion Diacov, ex-procuror al municipiului Chişinău, susţine că există suficiente circumstanţe pentru pornirea unui dosar împotriva lui Constantin Botnari. „În afară de faptul că a îngrădit terenul arendat de o altă persoană, Botnari s-a mai extins şi pe drumul care este proprietate publică. Este o samavolnicie. De asemenea, ar trebui să fie cercetat şi pentru eschivare de la plata impozitelor. Legea nu-i interzice omului să facă bani, dar să-i facă cinstit, să-i declare şi să plătească impozite. Cei 100.000 pe care îi declară cred că-i ajung doar pentru benzină”, a spus Ion Diacov.

Constantin Botnari nu a răspuns nici astăzi la telefon pentru a oferi comentarii. 

O anchetă publicată pe site-ul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice arată că, deşi oficial democratul are venituri modeste, cât a fost deputat acesta a reuşit să-şi construiască la poalele pădurii de lângă Durleşti, suburbie a Capitalei, o locuinţă luxoasă, designul căreia aminteşte de Casa Albă de la Washington. O filmare cu drona a demonstrat că terenul de circa 21 de ari, declarat în acte, i s-a părut cam mic pentru gospodărie, aşa că democratul a îngrădit alţi 40 de ari de pădure. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.