În contextul scrisorii fostului secretar executiv al PCRM, Artur Reşetnicov, adresată lui Voronin, în care se arată că liderul comunist ar fi purtat discuţii cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, pentru că şi-ar fi dorit şi funcţia de preşedinte de ţară, comuniştii se întreabă de unde a luat Reşetnicov bani pentru a-şi construi o casă cu trei nivele, pentru un apartament de peste 100 de metri pătraţi şi un automobil de 45.000 de euro.

„Dacă luăm în considerare că, acum trei luni, această „personalitate” care aminteşte de „şoarecele Jerry” şi-a sărbătorit aniversarea a 40-a, reiese că şi-a construit casa pe timpul când era student. Acesta şi-a cumpărat şi o maşină Land Rover în 2015, de 45.000 de euro. Apartamentul de peste 100 de metri pătraţi şi două spaţii non-rezidenţiale menţionate în declaraţia de avere pe anul 2015 tot din banii primiţi din bursă le-a cumpărat?”, întreabă reprezentanţii PCRM.

Totodată, aceştia amintesc de cazul când Reşetnicov declara presei de pe patul de spital că cei care l-au răpit în 2010 solicitau informaţii despre Voronin, dar el nu a dezvăluit nimic. Astfel, comuniştii se întreabă de ce Reşetnicov, „care are calităţi remarcabile de jurist” nu a reuşit să-i identifice pe cei care l-au torturat.

De partea cealaltă, Reşetnicov spune că toate proprietăţile sale sunt reflectate în declaraţia de avere.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.