„Împotriva lui Eduard Rudenco de câteva zile s-a pornit o întreagă campanie, care serveşte unui singur scop pe care-l urmăreşte Plahotniuc şi anume arestarea lui Rudenco, izolarea lui şi reducerea la tăcere. De asemenea, se urmăreşte hărţuirea familiei şi distrugerea reputaţiei profesionale prin tot felul de apariţii mediatice. Familia sa a fost hârţuită, au fost supuşi presiunii soţia şi părinţii săi, îndemnându-l să renunţe la apărarea unor clienţi atât de incomozi, precum Veaceslav Platon şi Ana Ursachi”, a declarat avocata, într-o intervenţie live pe Facebook.

„Există riscul în ceea ce priveşte integritatea sa fizică, pentru că se intenţionează arestarea sa. În Europa i-am sesizat pe toţi şi am reuşit să-i pun în alertă. În Ialoveni, unde locuieşte, este urmărit, stau maşini la poarta casei sale”, a mai spus Ana Ursachi.

Aseară, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV, Eduard Rudenco a dezvăluit că a primit un şir de ameninţări după ce a început să se ocupe de mai multe dosare importante. Avocatul a menţionat că avertizările au venit de la mai mulţi şefi ai instituţiilor de drept.

„Problemele au început din 2015, odată cu protestele. Am primit un şir de avertizări să renunţ la unele activităţi. Ameninţările veneau din partea organelor de resort. Este vorba despre şeful de secţie de la Procuratura Generală, şeful de secţie de la CNA şi şeful de secţie de la MAI. Mai întâi au fost sugestii, iar mai apoi au fost ameninţări: dacă nu renunţ la unele acţiuni şi unele cazuri penale, va fi pornit un dosar penal în privinţa mea”, a spus Eduard Rudenco.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.