„Luând în considerare comportamentul opoziţiei parlamentare, voi solicita săptămâna viitoare Biroului Permanent să examineze posibilitatea introducerii unor măsuri disciplinare, inclusiv tăieri de salarii, celor care azi au boicotat şedinţa”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că premierul Pavel Filip nici nu avea de gând să vină astăzi la audieri, în condiţiile în care conducerea Guvernului a decis să-l delege pe viceprim-ministrul pentru probleme sociale Gheorghe Brega.
 
„Nu era vorba de prim-ministru. Plenul a decis săptămâna trecută să invite conducerea Guvernului. Sunt oameni în Guvern, inclusiv la nivel de viceprim-miniştri care sunt responsabili pe domenii. Dacă unii deputaţi vor să facă spectacol, mă mir cum de nu au cerut să vină în plenul Parlamentului şi Papa de la Roma”, a adăugat Candu.

Precizăm că trei fracţiuni au părăsit astăzi în semn de protest plenul Parlamentului. Astfel, preşedintele legislativului a fost nevoit să încheie şedinţa din lipsă de cvorum. 

Primii care au anunţat că părăsesc şedinţa au fost liberal-democraţii, după ce mai multe proiecte de legi au fost incluse de urgenţă pe agenda de astăzi fără ca deputaţii să aibă timp pentru a lua cunoştinţă de conţinutul acestora.

La rândul lor, socialiştii şi comuniştii s-au arătat nemulţumiţi că la audierile planificate pentru astăzi urma să vină vicepremierul Gheorghe Brega care, potrivit lor, nu este suficient informat.

Precizăm că în urma scandalului, 20 de funcţionari, printre care şefi, adjuncţi şi contabili ai Direcţiilor Educaţie din toate sectoarele capitalei, au fost suspendaţi din funcţii.