„Despre prerogativa preşedintelui de a numi procurorul general nu a vorbit tocmai cel care era interesat, adică Igor Dodon. Asta făcea parte din această înţelegere. Să vedem dacă instituţiile statului nu sprijină pe cineva, dacă nu fac acest lucru pur şi simplu. Dacă persoana respectivă nu a scos un cuvânt în toate aceste săptămâni despre corupţie, despre procuror. Asta probabil a făcut parte din înţelegerea între ei. Altfel, de ce guvernarea l-a sprijinit? A fost o decizie asumată”, a declarat Pâslariuc.

Potrivit istoricului, numele procurorului general a fost discutat atunci, înainte de alegeri. „Igor Dodon nu a luat nicio poziţie, nu a schiţat niciun fel de efort ca să nu permită acest lucru", susţine Virgil Pâslariuc.

Politicianul se întreabă de ce contracandidatul PAS din alegeri nu a depus o contestaţie la CC în privinţa numirii procurorului general.

„El este primul interesat în asta. I s-au luat prerogative şi asta, probabil, tot a făcut parte din această înţelegere. Vrem să vedem cum vor reacţiona instituţiile statului. Cu toate aceste probe foarte clare de încălcare a legislaţiei şi nimeni nu s-a revoltat. Nu s-a revoltat anume acel care spune că i s-au luat din atribuţii. Igor Dodon doar a constat că i se iau prerogativele, ceea ce, în mod evident, ne vorbeşte că asta face parte din târg. Trebuie cumva să răsplătească guvernarea pentru sprijinul care i s-a acordat în alegeri”, a conchis membrul PAS.