„Aţi auzit că Plahotniuc şi-a declarat sprijin public pentru candidatura mea. Atunci când un om care este cel mai detestat din întreaga ţară vine şi sprijină public pe cineva este evident că o face în defavoarea acestei persoane şi o face în favoarea oponentului care, în acest caz, este Igor Dodon. Acest lucru a fost confirmat de oameni din diverse raioane, cu care discutăm şi ne spun că ordinul de la Partidul Democrat a fost să sprijine candidatul Igor Dodon. Acest lucru se întâmplă şi la televiziunile care sunt finanţate de către Plahotniuc. Deci, este clar acest târg al acestor doi oameni, care vin din echipa lui Voronin şi, prin orice preţ, încearcă să se menţină la putere”, a spus Maia Sandu.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate spune că este pregătită să lupte împotriva corupţiei din Republica Moldova, flagel care a sărăcit populaţia. Sandu a mai menţionat că are în vedere, de îndată ce va ajunge preşedinte, ca presa să devină independentă, pentru că, în acest moment, este controlată de Plahotniuc şi de Dodon.

„Mesajul nostru este că nu o să le reuşească. Noi o să ne batem şi în aceste alegeri prezidenţiale şi după aceste alegeri, pentru că cetăţenii Republicii Moldova au obosit de atâta corupţie. Corupţii ne-au provocat această sărăcie mare. Din cauza corupţiei, avem emigraţie mare, pentru că oamenii pleacă, deoarece nu îşi pot obţine o bucată de pâine aici, acasă. Cred că tuturor cetăţenilor R. Moldova cuţitul le-a ajuns la os şi noi suntem gata să le dăm o lovitură”, a precizat Sandu la emisiunea „Ambasador România”, moderată de Alexandru Cumpănaşu.

Potrivit Maiei Sandu, cel puţin 70 la sută dintre televiziuni sunt aservite lui Plahotniuc. Dacă va câştiga bătălia din turul doi, programată pentru 13 noiembrie, Maia Sandu spune că va veni cu iniţiative legislative, care să creeze condiţii pentru dezvoltarea presei independente în R. Moldova:

„De curând şi Dodon a preluat experienţa nefastă de a manipula prin intermediul televiziunii. Presa independentă este în pericol în Republica Moldova şi asta va fi una dintre priorităţile mele, să vin cu iniţiative legislative şi să facem tot posibilul să creăm condiţii pentru dezvoltarea presei independente în R. Moldova. Cel mai important canal, prin care se face propagandă rusească, este retransmis în Moldova de către televiziunea lui Plahotniuc. Este foarte clar cine şi ce valori promovează în R. Moldova, chiar dacă în Occident lui Plahotniuc îi place să spună că este pentru integrare europeană, în realitate lucrurile stau altfel”.