Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis fostului şef de stat un coş cu flori, iar în ajun Traian Băsescu a primit un cadou anticipat, adică cetăţenia Republicii Moldova. Alături de el, şi soţia sa a devenit cetăţean al RM.

„A fost mai mult o dorinţă simbolistică ca eu, ca fost preşedinte, ca fost preşedinte, să am cetăţenie pe întreg teritoriul, de la frontiera de Vest până la Nistru”, a spus Băsescu.

Prima funcţie importantă a lui Traian Băsescu în politică a fost în anul 1991, atunci când a devenit ministru al Transporturilor. În 2000, a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, din partea PD. În 2004, demisionează din funcţia de primar pentru a candida la alegerile prezidenţiale, în locul lui Theodor Stolojan, care s-a retras din cursă.

A câştigat alegerile prezidenţiale, după ce l-a învins în turul al doilea pe Adrian Năstase (PSD). 

În 2009, câştigă al doilea mandat de preşedinte, în faţa lui Mircea Geoană (PSD). În perioada în care a fost preşedinte, s-a încercat de două ori suspendarea sa din funcţie. 

După ce şi-a terminat mandatul de preşedinte, a devenit, în anul 2015, preşedintele PMP (Partidul Mişcarea Populară). Din partea PMP, fostul preşedinte al României candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie, la Camera Deputaţilor.

Fostul şef al statului candidează anul acesta la alegerile parlamentare, fiind primul pe lista de candidaţi ai PMP la Senat, în Bucureşti.