Aceştia consideră că doar printr-o prezenţă masivă la vot, ţara ar putea fi salvată, iar un nou preşedinte integru ar putea reîntoarce speranţa într-un viitor mai bun.

Apelul integral al reprezentanţilor Uniunii Pensionarilor:

„Stimaţi concetăţeni,

Au mai rămas zile numărate până la turul doi al alegerilor prezidenţiale. Dintre cei doi candidaţi, Maia Sandu şi Igor Dodon trebuie să-l alegem în calitate de preşedinte pe cel ce este mai aproape de popor, pe cel mai integru, cel mai capabil şi doritor să facă schimbări în folosul tuturor cetăţenilor. Doritor să scoată ţara din captivitatea oligarhismului cuibărit şi nedorit de cetăţenii ţării, chinuiţi şi umiliţi timp de 25 de ani.

În legătură cu aceasta declarăm următoarele:

- Regretăm mult că tinerii au fost foarte pasivi în primul tur de scrutin ceea ce înseamnă că au delegat dreptul de a hotărî destinul alegătorilor din celelalte categorii de vârstă.

- Regretăm mult că mulţi concetăţeni nu au dat dovadă de maturitate civică, neprezentându-se la urmele de vot. Considerăm că situaţia din RM a ajuns la o fază periculoasă de degradare şi drept urmare rezultatele alegerilor din 13 noiembrie vor avea impact direct asupra sorţii fiecărui cetăţean, precum şi asupra viitorului RM ca stat.

Considerăm că numai alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte poate însemna începutul luptei reale cu fenomenul corupţiei, începutul înlăturării de la putere a politicienilor corupţi, începutul procesului de rupere a statului din captivitate. Totodată Maia Sandu va fi preşedintele care va asigura buna înţelegere între noi – cetăţenii RM.

Stimaţi pensionari, votul din 13 noiembrie va determina cum vom trăi restul vieţii în RM. Astăzi noi suntem pensionari, iar mâine voi. Aveţi speranţa că nu veţi ajunge ca noi? Aveţi speranţa că acest stat captiv va avea grijă de bătrâneţea voastră? Ce veţi fi asiguraţi cu strictul necesar, minimul de decenţă pentru a vă bucura de un apus liniştit şi luminos al vieţii. Cu siguranţă răspunsul este - NU!

Trebuie să schimbăm rădăcina răului adică sistemul corupt şi tâlhăresc controlat în totalitate de cei aflaţi la cârma ţării fără voia noastră. Acest lucru poate fi realizat prin votul nostru. Alegerea Maiei Sandu este o şansă reală în asigurarea păcii şi bunei înţelegeri între noi. Şansa de a întoarce încrederea în viitorul acestei ţări. Şansa de a stopa exodul tinerilor. Numai cu aşa un preşedinte ca Maia Sandu vom putea avea sprijinul şi susţinerea în efectuarea reformelor în sistemul de pensii.

Un preşedinte al poporului precum Maia Sandu poate aduce schimbare în favoarea cetăţenilor. Numai cu un asemenea preşedinte pensionarii vor putea trece la sistemul de carduri. Nicio pensie nu va fi mai mică decât cuantumul minim de existenţă. Asta e ultima speranţă, ultima uşă deschisă spre viitorul nostru şi al copiilor noştri. Acum totul depinde de noi, de unitate şi consolidarea puterilor noastre.

Alegerea lui Dodon în această funcţie va însemna consolidarea sistemului corupt, va provoca exodul şi mai masiv a acelor tineri din RM. Nu intenţionăm să speriem pe nimeni însă alegerea lui Dodon, însă în urma exodului tinerilor vom avea un colaps în sistemului de pensionare. Nu dorim ca după o viaţă de muncă să fim părăsiţi de copii şi nepoţi. Nu dorim să murim în mizerie din cauza guvernanţilor corupţi şi laşi.

Nu dorim să asistăm neputincioşi la transformarea RM într-un pustiu populat de bătrâni.

Îndemnăm să o susţinem masiv pe Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Numai prin implicarea directă putem întoarce speranţa în viitorul ţării, în viitorul copiilor şi nepoţilor noştri.

Votaţi Maia Sandu, un preşedinte al poporului şi pentru popor”.