„Un proiect european, deja de şase ani, ne învaţă cum să devenim producători de energie. Astfel, în aceşti ani, cererea a depăşit cu mult oferta la acest capitol. Suntem o ţară deţinătoare de importante resurse, care pot fi transformate în independenţă energetică. Grădina Botanică din Chişinău astăzi mi-a demonstrat că ceea la ce dăm de obicei cu piciorul, de fapt, reprezintă o mină de aur”, a scris Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook.

„Un studiu de caz din ultimele două săptămâni m-a încredinţat de faptul că sistemul nu doar ne-a transformat în consumatori, dar şi ne îngrădeşte dreptul de a fi independenţi faţă de regulile impuse de acesta”, a adăugat membrul Platformei DA.

În acest context, Inga Grigoriu a menţionat că unica soluţie în acest caz este consolidarea forţelor: „Oare cum se va simţi regimul Plahotniuc, când oamenii dintr-o localitate vor prefera să deţină propria sursă de energie termică şi electrică? Cum vor mai fi intimidaţi primarii care dau dovadă de iniţiative, găsind surse de finanţare altele decât cele promise de către partidele de buzunar?  Soluţia este simplă: oameni curajoşi, uniţi, consolidaţi, cu o viziune de dezvoltare a comunităţii în care trăiesc! Sunt convinsă, se poate!”.