„Am luat notă de declaraţia făcută de domnul Dodon, în care şi-a mai diminuat elanul spre Uniunea Vamală şi spune că va întreba poporul, dacă să meargă spre Est sau spre Vest. Iar eu îi dau un sfat, de aici de la Chişinău: nu mai pierde vremea, ia-o spre Vest, că asta-i direcţia”, a spus fostul preşedinte român, aflat în cadrul unei vizite electorale la Chişinău.

„Trebuie să recunoscă şi eu că eu am fost preşedinte 10 ani, iar el e stagiar. Aşa că e bine să-mi asculte sfaturile”, a adăugat Traia Băsescu.

Igor Dodon nu a întârziat să vină cu replica. „Nu am nevoie de sfaturile dânsului, nici de experienţa lui de unionist neîmplinit.  Uneori e mai bine să nu ai deloc experienţă politică, decât să ai una ca a dumnealui”, a spus Dodon.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a aflat astăzi pentru prima dată la Chişinău, după ce a obţinut cetăţenia Republicii Moldova. Fostul lider de la Cotroceni s-a întâlnit cu basarabenii pentru a discuta despre alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 11 decembrie peste Prut. Băsescu a fost întâmpinat cu pâine şi sare şi cu aplauze de către sute de simpatizanţi, veniţi la Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" din capitală. 

În cadrul evenimentului, fostul preşedinte al României a mai declarat că este nevoie de mişcări unioniste pe ambele maluri ale Prutului şi că în urma reunirii ar avea de câştigat cetăţenii ambelor state. Băsescu a conchis că România va avea încă patru milioane de cetăţeni, ceea ce înseamnă mai multe voturi în Parlamentul European.

Fostul preşedinte al României a fost ultima dată la Chişinău pe 2 aprilie 2015, când a fost decorat cu Ordinul ”Ştefan cel Mare”. La începutul lunii iunie curent, Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti.