Astfel, în faţa deputaţilor ar putea veni cu un raport ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, şeful CNA, premierul, dar şi reprezentanţii ANSA.

„Noi dorim să discutăm mai larg acest subiect. Vrem să invităm pe prim-ministrul care să ne ofere informaţii clare cum este organizată alimentarea în ţară. Dorim să aflăm cum s-a putut admite aşa o situaţia şi care este situaţia pe ţară”, a declarat deputatul Oxana Domenti.

Şi preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, a declarat că susţine propunerea privind chemarea la raport a prim-ministrului. „Este o situaţie strigătoare la cer. Susţinem propunerea doamnei Domenti. Să vină prim-ministrul să ne dea lămurii despre ce se întâmplă şi în alte localităţi”, a declarat Deliu. 

Potrivit deciziei Parlamentului, Biroul Permanent urmează să informeze Guvernul despre audieri, iar executivul trebuie să decidă cine va veni în Parlament cu informaţii privind cazul produselor alimentare alterate care au ajuns pe masa copiilor din instituţiile din capitală.

Amintim că ieri au fost reţinuţi mai mulţi funcţionari publici care sunt învinuiţi de trucarea licitaţiilor privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcolile şi grădiniţele din capitală. După fraudarea concursurilor, agenţii economici aprovizionau instituţiile şcolare şi preşcolare cu produse alimentare alterate sau cu termenul de valabilitate expirat.