„Diferenţa mică se datorează în mod decisiv campaniei de minciuni împotriva Maiei Sandu şi asta l-a săltat pe Dodon în frunte. Fără sprijinul lui Andrei Năstase, Maia Sandu nu ar fi obţinut 48%. Năstase s-a comportat ca un cavaler, a susţinut-o pe Sandu. Ar fi trebuit să desemneze candidatul comun mai devreme şi şansele erau să fie mai mari”, a declarat Vladimir Socor, în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.

Analistul politic mai crede că, din cauza resurselor financiare limitate, campania electorală a forţelor antioligarhice a fost slabă. „Ei nu au avut bani să angajeze persoane competente, a fost un amatorism. În pofida acestui fapt, a fost acumulat un scor bun şi s-a înţeles că oamenii sunt dornici de adevăr. Societatea aşteaptă politicieni de acest tip, iar Andrei Năstase şi Maia Sandu sunt anume astfel de politicieni”, a afirmat Vladimir Socor.

„Aş denumi partidele PAS şi PPDA - anticorupţie, ele sunt sociale. Aceste partide ştiu bine ce trebuie să facă. Nu putem fi siguri că alegerile parlamentare vor avea loc în 2018, Plahotniuc este maestru al surprizelor şi vine înaintea tuturor oponenţilor cu decizii. Şi Curtea Constituţională este politizată şi verdictul CC întotdeauna a fost în favoarea domnului Plahotniuc”, a mai spus analistul politic.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.