„Numai în 2015, concetăţenii noştri plecaţi la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 de milioane de dolari. Aceşti bani au ajuns la bătrâni, cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viaţă demnă, la oameni care nu-şi pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei. Aceşti bani au ajutat oamenii de acasă să supravieţuiască plătind facturi şi cumpărând produse care, până la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferaţi de cetăţenii noştri din diasporă au compensat eşecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărât că aceşti cetăţeni sunt de mâna a doua şi nu merită să-şi exercite dreptul la vot”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Fosta candidată la şefia statului mai spune că mii de persoane din afară au manifestat ieri cerând respectarea dreptului lor constituţional, care le-a fost furat.

„Părinţii, fraţii şi copiii noştri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi şi care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe oraşe ale lumii cerându-şi înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat” , a spus Maia Sandu.

Totodată, preşedinta PAS anunţă că a depus plângeri penale împotriva Alinei Russu şi împotriva lui Andrei Galbur, întrucât este convinsă că cei doi au sabotat în mod deliberat votul diasporei.

„Am depus plângere penală împotriva preşedintelui CEC şi a ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toţi cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizaţi”, a mai spus Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.