Andrei Năstase  spune că în ziua votării s-au comis fraude majore, care au afectat direct rezultatul final, printre care transportarea miilor de persoane din Transnistria contra plată, stingerea luminii în mai multe localităţi din ţară şi din străinătate. Toate acestea din cauză că actuala guvernare nu a asigurat o competiţie electorală corectă şi legală.

„Intervenţia pe ultima sută de metri a lui Şevciuk, amicul de hoţii al lui Plahotniuc, care a mobilizat zeci de mii de oameni din stânga Nistrului pentru a-i susţine şi a-i salva pe Dodon şi Plahotniuc, penuria de buletine de vot din diaspora sunt dovezi în plus că aceste alegeri au fost furate”, a scris liderul PPDA.

Andrei Năstase salută curajul şi efortul pe care l-au făcut miile de cetăţeni moldoveni aflaţi peste hotare, care au parcurs mii de kilometri pentru a-şi exercita dreptul la vot.

„Sunt gesturi nemaipomenite care vor intra cu siguranţă în analele istoriei noastre moderne, iar copiii copiilor noştri vor afla cum înaintaşii lor au muncit pentru salvarea ţării din crunta captivitate”, a adăugat liderul PPDA.

Năstase susţine că, ţinând cont de fraudele majore comise, rezultatele alegerilor din 13 noiembrie 2016 vor fi contestate prin toate mijloacele legale, afirmând că Platforma Demnitate şi Adevăr va sluji în continuare cetăţenii ţării.

„Ne vom concentra atenţia spre scoaterea instituţiilor de drept şi de reglementare din captivitatea mafiotă, vom face tot posibilul pentru a declanşa alegerile parlamentare anticipate în vederea schimbării fundamentale a actualei clase politice. Vom fi şi mai puternici, ne vom consolida pentru a elimina pentru totdeauna din viaţa noastră sistemul criminal al lui Plahotniuc”, a conchis Andrei Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.