„Îmi doresc ca Departamentul de stat al SUA să termine sprijinul regimului banditesc pentru Plahotniuc. Noi vom începe colectarea semnăturilor pe teritoriul întregii ţări pentru petiţia în adresa noului preşedinte al Statelor Unite. Sarcina noastră e de a strânge un milion de semnături, ca pe 20 ianuarie să le primească Donald Trump. Acest milion de cetăţeni îi cere lui Trump ca să deconecteze regimul lui Plahotniuc de la rezervorul de oxigen american”, a declarat Usatîi, pe blogul său, într-o intervenţie live pe Facebook.

„Acum o lună eu am chemat toţi oameni normali din SUA să-l voteze pe Trump, deoarece este un băiat bun. Deoarece el va schimba situaţia din ţară, el va schimba opinia lumii despre politica externă a Statelor Unite. Aştept 20 ianuarie, când el va deveni preşedinte oficial”, a explicat Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, formaţiunea sa va iniţia colectarea online, dar şi în întreaga ţară, a semnăturilor pentru petiţia în care va fi descrisă istoria capturării puterii în Moldova.

„Vom face un apel oficial către preşedintele SUA pentru a afla din ce cauză ancheta din SUA, legată de furtul miliardului, este tărăgănată. Din ce cauză serviciile americane speciale i-au permis lui Plahotniuc să scoată din Moldova sute de milioane de dolari? Din ce cauză în cadrul campaniei electorale aceiaşi americani au fost finanţaţi din banii furaţi din Banca de Economii. Ei ignoră faptul că eu sunt dat în căutare internaţională de către Plahotniuc, însă când regimul banditesc are nevoie de instaurarea noului guvern noaptea, tanti Vica din Departamentul de stat vine din Bucureşti şi susţine „guvernul democratic” din Chişinău”, a mai spus Usatîi, referindu-se la Victoria Nuland.

Usatîi a conchis: „Trump a rupt cercul vicios al şoaptelor la nivelul mondial. Astăzi, el mi-a dat mie speranţa că SUA nu se va mai amesteca în politica internă a ţarilor şi nu va sprijini regimurile criminale şi semi-bandiţii, asemenea lui Plahotniuc şi Poroşenko”.