„Aflat în şedinţa CEC din 7 octombrie 2016 cu prilejul examinării celor două sesizări hărţuitoare ale partidului de guvernare, respinse ca fiind nefondate, din afirmaţiile unui membru al CEC,  necombătute de restul membrilor comisiei, mi-a devenit cunoscut faptul că o serie de candidaţi au fost admişi în cursa prezidenţială fără ca listele de subscripţie prezentate de aceştia să fie procesate şi verificate conform legii”, a declarat liderul mişcării protestatare.

În aceste circumstanţe, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr în calitate de cetăţean cere instituţiilor naţionale şi internaţionale să ancheteze ilegalităţile comise de Comisia Electorală Centrală.

„Fără să mă preocupe numele candidaţilor admişi în mod fraudulos, ca şi cetăţean şi contribuabil la bugetul CEC, în vederea aplicării uniforme şi nu selective a legii şi respectării cu stricteţe a drepturilor cetăţeneşti de a alege şi de a fi ales, cer instituţiilor naţionale abilitate şi celor internaţionale de monitorizare să intervină şi să ancheteze sub toate aspectele ilegalităţile comise de instituţia electorală”, a spus Andrei Năstase.
 
Precizăm, de asemenea, că ieri Comisia Electorală a respins ca neîntemeiate două contestaţii prin care reprezentantul Marian lui Lupu la CEC a cerut sancţionarea candidatului PPDA, Andrei Năstase. Şedinţa a decurs cu polemică, iar unii membri ai instituţiei au insistat, fără succes, pe pedepsirea lui Năstase. 

În primul caz, Partidul Democrat a solicitat Comisiei Electorale Centrale sancţionarea candidatului la prezidenţiale din partea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr pe motiv că în presă ar fi apărut imagini cu Andrei Năstase şi fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, abateri care sunt sancţionate doar dacă sunt comise nemijlocit de concurent. 

În cel de-al doilea caz, PD s-a arătat nemulţumit de faptul că anumite pliante ale PPDA, cu promovarea lui Andrei Năstase, nu ar întruni toate elementele unui pliant electoral.