„Eu nu înţeleg, de ce trebuia să abandonez cursa electorală în favoarea lui Dodon? Ca Dodon să câştige din primul tur? Pe mine s-au pus presiuni imense, Usatîi a tot fost presat de oamenii din anturajul lui Dodon, precum şi de unii oameni de afaceri. Noi nu vedem ca socialiştii să fie critici la adresa lui Plahotniuc şi nu înţelegem cum şi când va dizolva Igor Dodon Parlamentul”, a declarat Ciubaşenco în cadrul unei emisiuni la TV7.

„Vă rog să nu mă luaţi pe mine cu aceste lucruri. Socialiştii au o psihologie de raideri. Socialiştii s-au învăţat să tot urce pe ghebul nostru, exact ca la alegerile parlamentare din 2014. Au fost votaţi masiv pe spatele nostru. Vă dau un exemplu în acest sens. Asta cum ar spune patronul de la „Mercedes” că dacă „BMW” nu va mai produce timp de un an automobile, atunci vânzările ar creşte de la 5 milioane la 15 milioane. Asta e logica socialiştilor. De ce noi trebuie să ne retragem în favoarea lor?”, s-a tot întrebat Ciubaşenco.

Acesta a dat asigurări că „Partidul Nostru” nu are deocamdată un „plan B” în ceea ce priveşte turul II al alegerilor prezidenţiale.

„Nu avem planul B, dar nici nu o să vă răspund pe cine vom susţine. Totuşi, vă spun că Renato Usatîi nu este doar de stânga. Este şi de centru, de dreapta şi chiar liberalii ne votează. Noi rămânem în continuare anti-Plahotniuc. Le mai spun o dată că nimeni nu poate să mă preseze pe mine”, a menţionat acesta.