Şeful statului s-a prezentat la secţia de votare împreună cu soţia sa. Aşteptat de o sumedenie de jurnalişti, Nicolae Timofti a refuzat însă să răspundă la întrebări, afirmând că nu a venit la secţia de votare pentru a susţine conferinţe de presă, ci să voteze. „Am alte treburi”, a spus Timofti.



Anterior, şeful statului a lăsat să înţeleagă că pleacă din funcţie ofensat şi cu regrete. Într-un discurs susţinut zilele trecute la Reşedinţa de Stat, preşedintele a menţionat că îi pare rău că legile din Republica Mol­dova nu îi apără pe lideri de jig­niri şi înjo­siri publice nefon­date. Cu toate acestea, Timofti a spus că părăseşte fotoliul de preşedinte împăcat că a făcut tot ce a putut pentru ţară. 
 
Nicolae Timofti a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pe 16 martie 2012, fiind desemnat de Alianţa pentru Integrare Europeană, constituită de Mihai Ghimpu, Marian Lupu şi Vladimir Filat. Votul decisiv a venit însă din partea grupului de parlamentari conduşi de Igor Dodon, care plecaseră din PCRM.

Preşedintele Timofti a fost, deseori, criticat de cetăţeni pentru declaraţiile ambigue şi, mai ales, pentru învestirea pe timp de noapte a Guvernului Filip, dar şi pentru promulgarea legilor care au pus miliardul furat din bănci pe umerii oamenilor de rând.