„Mă adresez tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Peste trei zile, ne vom alege preşedintele. Putem alege un preşedinte care vrea puterea pentru ca să-şi păstreze averea, confortul şi controlul sau un preşedinte care nu are nimic de pierdut decât şansa de a face viaţa mai bună pentru toţi cetăţenii. Noi, oamenii din Moldova, ne dorim să ne simţim bine la noi acasă. Ne dorim să nu ne plece părinţii sau copiii, să fim respectaţi şi apăraţi, să avem unde munci şi să fim apreciaţi după merite. De obicei, politicienii ne promit soluţii magice pentru toate problemele noastre. Haideţi să nu mai credem în asemenea minciuni. Singura soluţie este să ne apucăm cu toţii de lucru, să ne suflecăm mânecile şi să facem ordine la noi acasă. Eu voi face ordine, începând de sus. Împreună, vom face ordine în toată ţara”, a declarat Maia Sandu.

Preşedinta PAS menţionează că politicienii corupţi au încercat, tot timpul, să dezbine intenţionat societatea pe diferite criterii.

„Indiferent de opţiunile dumneavoastră politice, de limba pe care o vorbiţi, de faptul dacă vă uitaţi spre Vest sau spre Est, dacă admiraţi România sau Rusia, eu îmi voi dărui toată puterea pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să se simtă în siguranţă, acasă. Pentru că fiecare cetăţean contează. Acum, avem mare nevoie de unitate. Politicienii corupţi au încercat, de-a lungul timpului, să ne dezbine. Au folosit lucruri importante pentru noi - limba, istoria, cultura, religia - pentru a ne ţine separaţi. Dezbinându-ne, le-a fost mai uşor să ne fure”, a adăugat liderul PAS.

„Dodon şi Plahotniuc nu ne doresc nouă binele. Ei sunt nişte mincinoşi care se îngrijesc doar de propriile interese. Ei nu ne reprezintă. Ei nu pot fi eroii acestei ţări. Adevăraţii eroi sunteţi dumneavoastră. Cu maturitate şi discernământ, cu bun simţ şi curaj, vă îndemn să mergeţi la vot şi să votaţi „pentru”, nu „împotrivă”. Nu împotriva cuiva sau de frica cuiva. Ci pentru voi, pentru copiii voştri, pentru concetăţenii care au plecat dezamăgiţi din ţară şi pentru cei care au rămas acasă în durere. Ura ne dezbină. Dragostea de ţară ne uneşte, iar ţara suntem noi, oamenii. Moldova suntem noi, oamenii. Pe 30 octombrie, vă îndemn să mergeţi la vot şi să alegeţi Republica Moldova. Împreună, vom învinge!”, a conchis Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.