Evenimentul va fi organizat în satul Mândreşti, raionul Teleneşti, satul natal al preşedintelui PPDA, Andrei Năstase.

„Mulţumesc Oamenilor Demnităţii şi Adevărului pentru devotament faţă de ţară. Noi nu facem doar politică. Noi facem istorie”, a declarat ieri Andrei Năstase, după Consiliul Politic Extins al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Anterior, liderul mişcării protestatare a menţionat că astăzi urmează să îi facă o surpriză oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Precizăm că cel de-al doilea sondaj, aşteptat de PPDA, PAS şi PLDM, o plasează pe Maia Sandu cu şanse mai mari de câştig la prezidenţiale faţă de Andrei Năstase. Anunţul a fost făcut de către şefa Partidului Acţiune şi Solidaritate, care a declarat că cele trei formaţiuni politice au discutat despre susţinerea ei la scrutinul din 30 octombrie.

Zilele trecute, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, care a venit cu ideea unui referendum privind alegerea şefului statului prin vot direct şi a reuşit să colecteze peste 400 de mii de semnături în acest sens, a lansat un apel către Partidul Acţiune şi Solidaritate. Biroul Politic al PPDA a propus să fie agreată candidatura lui Andrei Năstase pentru funcţia de preşedinte, iar cea a Maiei Sandu pentru postul de prim-ministru.

În cazul în care reprezentanţii PAS nu vor cădea de acord, membrii PPDA spuneau că o vor sprijini pe Maia Sandu în campania electorală.