Tare aş vrea să le intre moldovenilor în cap că deputaţii sunt angajaţii lor. Cetăţenii sunt patronii. Nu invers! Eu, în calitatea mea de angajator sunt extrem, dar extrem de supărat, stimabili deputaţi, că aţi lipsit de la şedinţa de ieri. Mă simt batjocorit într-un mare hal. Un angajat care nu s-a prezentat la muncă fără niciun motiv trebuie sancţionat.

Apropo de motiv. Într-un moment de supărare am întrebat-o în public, pe Facebook, pe Alina Zotea, tânăra deputată a partidului domnului Ghimpu, de ce a lipsit de la muncă? Este activă pe Facebook, însă de data asta luase apă în gură. În plus, ca ANGAJATOR al domnişoarei deputat, am acest drept! La puţin timp de la “interpelare” tânăra le-a arătat tuturor, pe Facebook, că o doare în… genunchi. Chipurile avea o julitură şi a decis să stea acasă, cu familia. Pentru că au început să curgă milioane de critici din toate părţile, domnişoara deputat a şters poza cu julitura de pe Facebook. Acum stau şi mă întreb? Ce-o fi fost în capul deputatei Alina Zotea? O încercare de a cerşi mila publică? O explicaţie medicală pentru absenţa sa? Sau o aroganţă la graniţa cu prostia?

Domnişoara Zotea este un monument de aroganţă. Ca dânsa sunt mulţi alţi deputaţi. Lista nesimţiţilor o găsiţi aici. Aceşti oameni nu doar că ne-au umilit. Ei nu au dat dovadă nici măcar de bun simţ. Înţeleg, nu-ţi place Sturza, şeful ţi-a ordonat să-l ignori, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să respecţi nişte reguli de minimă conduită în societate, în Parlament. Până la urmă pe mine cine mă reprezintă în Parlament? Alina Zotea, Vladimir Voronin, Constantin Ţuţu, Marian Lupu, Igor Dodon, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă sau inepţii din PLDM? Sincer, nimeni! Este aşa o bătaie de joc… Dacă eu şi mulţi alţi moldoveni nu ne-am prezenta la muncă din cauza unor probleme inventate, credeţi că angajatorii noştri ne-ar răbda? Noi de ce îi răbdăm pe ei şi toanele lor de doi bani?

Vă urâm, stimabili deputaţi. Vă urâm! Pentru că voi nu veniţi la muncă. Pentru că faceţi afaceri cu statul şi vă daţi mari businessmani. Pentru că furaţi din banii oamenilor. Pentru că vă vedeţi doar interesele proprii. Pentru că aţi furat un miliard, iar moldovenii trebuie să-l pună la loc. Pentru că vă vindeţi sufletele şi sunteţi controlaţi de oligarhi din umbră. Pentru că aţi dus Moldovioara de râpă. Vă urâm atât de tare, încât vrem să vă chemăm la raport. Veniţi în faţa noastră, să dăm cu ştampila. Să vă pedepsim în mod democratic. Asta este instituţia supremă într-un stat democratic – alegătorul, nu Curtea Constituţională!

Sursa: cojocari.ro

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.