Întrebat cât de temeinică ar putea fi o nouă majoritate parlamentară construită în jurul celor 34 de deputaţi din alianţa creată de PD şi 14 ex-comunişti, cu participarea PL şi a grupului lui Iurie Leancă, Arman Goşu a declarat că orice majorităţi confecţionate în acest fel au o viaţă scurtă.

„Prin această forţare a constituirii diverselor majorităţi parlamentare, se încalcă totuşi un principiu de reprezentativitate pentru că orice discuţie privind nominalizarea unui premier ar trebui să plece de la fotografia rezultatului alegerilor din 30 noiembrie 2014. Orice majoritate confecţionată după această dată poate fi acuzată că este coruptă, că este o majoritate tranzacţionistă. Vom putea asista, peste alte câteva luni de zile, la formarea, tot în acest fel, a unor alte majorităţi, încălcând totuşi un principiu elementar, al respectării dorinţei poporului, care votează ceva în alegeri, dar în Parlament, în timpul mandatului deputaţilor, se trezeşte cu totul şi cu totul altceva”, a declarat Goşu.

Cât priveşte posibilitatea desemnării în calitate de candidat pentru funcţie de premier a oligarhului Vladimir Plahotniuc, înaintat anterior de PD pentru această funcţie, Goşu a răspuns că: „Plahotniuc nu poate fi partea soluţiei la criza politică din Republica Moldova. El este cel care generează, e parte a crizei politice din Republica Moldova, nicidecum acea soluţie la criza politică din Republica Moldova. Este foarte posibil ca nominalizarea lui Plahotniuc să declanşeze în societate un protest”.

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile.