„Eu m-am aşteptat la tot...de la uşă închisă până la dezbateri aprinse, unde oponenţii vizibili şi invizibili vor încerca să mă combată. M-am aşteptat la multe, dar mai puţin că nu va fi cvorum. Am o presupunere care este o certiudine, s-au speriat de mesajul meu, de posibilitatea că aş putea veni cu un mesaj nu pentru Parlament, dar pentru naţiune”, a declarat Sturza, adăugând că, de fapt, totul a fost un scenariu bine gândit.

„Înainte de şedinţă, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu mi-a spus că va fi cvorum şi că şedinţa va avea loc. Însă văzând replica lui automată mi-am dat seama că el cunoştea acest scenariu. A fost o matematică, am fost surprins de textul recitat de Candu, precum că nu este cvorum. Este clar că o şedinţă care nu a avut loc, nu a avut loc, Parlamentul este obligat să se convoace până aceasta se va întâmpla”, a subliniat fostul premier desemnat.

Pe lângă acestea, Sturza a comentat dur şi absenţa unor deputaţi precum Alina Zotea, catalogând gestul drept unul umilitor.

„Atunci când vezi o domnişoară deputat care îşi pune piciorul de model pe Facebook şi spune că nu poate veni pentru că are o zgârietură înţelegem cât suntem de penibili”, a menţionat Sturza.