Am să vă spun ce am simţit eu ieri, după ce am fost aproape la toate protestele Platformei DA. M-am bucurat şi ieri ca de obicei, văzând atâta lume adunată pe un frig de minus 7-8 grade, dar am simţit, recunosc, şi un fel de disconfort. Nu mi-a fost uşor să stau lângă Igor Dodon şi Renato Usatîi si nu mi-a fost uşor să aud din scenă, în limba rusă, critici la adresa europenilor, a americanilor şi a României. Chiar dacă eu însumi am ce le reproşa partenerilor noştri de dezvoltare.

Dar toate trăirile acestea ale mele nu au putut înăbuşi revolta şi furia pe care i-o port regimului criminal al lui Plahotniuc. Şi pe care o trăiesc 80% din cetăţenii acestei ţări. Ce altceva poţi să simţi atunci când timp de un an vii la proteste şi situaţia nu că nu se îmbunătăţeşte, ci de la un protest la altul se face mai rea?! Vreau să-i întreb pe cei care de un an de zile se tot revoltă doar pe Facebook şi care ieri s-au strâmbat văzând ce se întâmplă în piaţă. Da ce v-a supărat ieri aşa de tare?

Ieri am avut, de fapt, în piaţă cu toţii o oglindă, în care s-a reflectat exact tabloul din Parlament, unde unioniştii s-au unit cu comuniştii, deportaţii – cu cei care i-au deportat. Numai că în Parlament această unire s-a făcut pe baza banilor lui Plahotniuc, care au fost furaţi de la noi, iar în stradă oamenii s-au unit spontan, în baza revoltei comune împotriva regimului Plahotniuc. Deci, dacă nu vă place ceea ce s-a întâmplat în piaţă, atunci recunoaşteţi deschis că vouă vă place numai atunci când Plahotniuc cumpără partide şi deputaţi, pe banii care îi fură de la voi. Şi v-ar fi plăcut ca Plahotniuc să-i fi cumpărat pe Dodon şi Usatîi decât ca aceştia doi să participe împreună cu Platforma DA la proteste.