„L-am informat astăzi pe domnul preşedinte asupra deciziei mele de a demisiona din funcţia de consilier, ca urmare a unei situaţii regretabile care mă priveşte direct. În calitate de purtător de cuvânt al preşedintelui, am făcut declaraţii în seara zilei de ieri pentru trei posturi de televiziune cu privire la amânarea ceremoniei de învestire a Guvernului, pentru o altă zi decât cea de ieri. Aceasta a fost poziţia oficială a instituţiei până la ora 22:00 şi aceea a fost informaţia pe care o deţineam la acea oră. Până la urmă, după cum cunoaşteţi, în seara zilei de ieri, după ora 22:00, aproape de miezul nopţii, s-a decis ca membrii cabinetului de miniştri să depună jurământul în faţa preşedintelui Nicolae Timofti, lucru care s-a şi întâmplat”, a declarat Vlad Ţurcanu.

„Constat că nefiind în cunoştinţă de cauză, am dezinformat opinia publică, lucru pe care-l consider inacceptabil şi nedemocratic. Acesta este motivul demisiei mele”, a precizat Ţurcanu.

Amintim că ieri, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că ceremonia de depunere a jurământului a fost amânată, iar astăzi urma să fie anunţată o nouă informaţie cu privire la acest subiect. La scurt timp, în jurul orei 23:40, s-a aflat că guvernul învestit în grabă, cu sfidarea tuturor normelor, a depus jurământul în secret.