„A fost o sfidare totală a societăţii. Ei au făcut mişeleşte şi tâlhăreşte, în aşa fel încât lumea să nu reuşească să se adune, totuşi în pofida acestui fapt lumea a reuşit să se adune. A fost o demonstraţie că toate poveştile cu democraţia nu mai au nici un sens, probabil nu mai are nici un sens şi lecturarea programului, mai mult nici prim-ministrul nu a reuşit să se documenteze despre acest program”, a declarat analistul Victor Ciobanu.

Ciobanu subliniază că deputaţii care au fost mituiţi ca să formeze majoritatea parlamentară, anunţă că vor încerca să lupte cu fenomenul corupţiei din ţară. „Am găsit un compartiment interesant, programul se deschide cu lupta împotriva corupţiei politice. E bizar această majoritate care a fost creată anume prin corupţie politică şi au fost învinuiţi de traseism, anunţă că vor lupta cu fenomenul corupţiei, e bizar”, a subliniat analistul politic.

Ciobanu a declarat de asemenea că această guvernare a reuşit să încalce toate procedurile democratice, aşa cum nu s-a făcut chiar şi în perioada de guvernarea a lui Voronin. „Au fost guvernele Tarlev, Greceanîi,dar totuşi procedurile au fost respectate, chiar şi atunci în perioada de dictatură comunistă, însă pe timpul regimului Voronin se respectau aparenţele. Acum nu se respectă nici ele, această guvernare a reuşit să ignore toate procedurile democratice”, a conchis acesta.