„Pentru a aduce o claritate deplină referitor la votul în cadrul Consiliului Politic Naţional al PLDM din 16 Ianuarie: din 136 de membri cu drept de vot prezenţi în sală, 34 au votat pentru proiectul de decizie: „..cei 6 transfugi să-şi retragă votul, iar fracţiunea PLDM, în întreaga sa componenţă (18 mandate efective), să participe la negocieri pentru a promova reformele necesare în viitorul Guvern..”. Pentru alt proiect de decizie au votat 73 de membri ai CPN cu drept vot, prezenţi în sală: „PLDM consideră că majoritatea absolută formalizată, creată prin şantaj politic şi corupere, nu este reprezentativă şi legitimă, iar participarea în această conspiraţie este împotriva voinţei populare. În acest context, PLDM se declară partid parlamentar de opoziţie şi va lupta pentru promovarea intereselor autentice ale cetăţenilor...”. Această decizie este perfect statutară şi adoptată conform rigorilor democraţiei autentice de partid”, precizează Streleţ.

„În context, i-aş îndemna pe foştii colegi (Creangă, Balan, Hotineanu) care au preferat ciolanul în detrimentul intereselor oamenilor, să păstreze un minim de decenţă şi să nu mintă pentru a-şi justifica propria laşitate şi lăcomie”, a mai spus Valeriu Streleţ.

De menţionat că Ion Balan a menţionat că deciziile şedinţei Consiliului Politic Naţional nu sunt reprezentative şi a acuzat conducerea PLDM că i-ar fi dat afară pe unii membri care nu ar fi fost de acord cu deciziile partidului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.