Referindu-se la candidatul desemnat deja de şeful statului, Ion Păduraru, liberal-democratul afirmă că formaţiunea sa urmează să ia o decizie în acest sens la Biroul Permanent Central al partidului.

„Preşedintele a luat o decizie destul de curajoasă. Acest candidat este însă într-o situaţie destul de dificilă. Va trebui să-şi strângă o echipă”, a spus Streleţ. 

Candidatul desemnat de şeful statului pentru funcţia de prim-ministru, Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Preşedintelui, a fost anunţat aseară, la Reşedinţa Prezidenţială de la Condriţa, după ce Nicolae Timofti a respins repetat candidatura oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Domnul Ion Păduraru se autorizează să întocmească programul de guvernare şi lista cabinetului de miniştri, pe care să o prezinte Parlamentului în viitorul apropiat. Am luat această decizie într-un context de situaţii deloc uşoare pentru Republica Moldova”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

Şeful statului a precizat că a decis să înainteze singur candidatul, aşa cum îi permite dreptul constituţional, după ce majoritatea parlamentară formalizată s-a destrămat şi PD a respins cererea de reconfirmare a semnăturilor.