Potrivit lui Năstase, preşedintele ţării e pur şi simplu obligat să respingă a doua oară candidatura lui Plahotniuc pentru funcţia de premier.

În situaţia demiterii preşedintelui, când Andrian Candu ar putea prelua interimatul pentru a-l propune pentru funcţia de prim-ministru pe Vladimir Plahotniuc, protestele vor continua. „Poporul de astă dată va fi suveran. Ei să nu se joace cu focul, cu sutele de mii vom ieşi în piaţă”, a declarat Andrei Năstase.

„Noi vom susţine demersurile preşedintelui pentru o candidatură demnă, pentru a pregăti ţara de alegeri anticipate”, a mai spus liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, menţionând că vrea să-l vadă pe Plahotniuc după gratii.

Referindu-se la posibila conlucrare cu Maia Sandu şi cu viitorul ei partid, Năstase s-a arătat optimist pentru o viitoare colaborare. „Nu suntem în competiţie politică, nici civică cu Maia Sandu”, a susţinut liderul Platformei DA.

Rugat la sfârşitul emisiunii să adreseze un mesaj lui Plahotniuc, Năstase i s-a adresat direct: „Pleacă, omule, din ţară şi lasă-ne!”, menţionând că, mai apoi, oricum va fi găsit şi va răspunde pentru toate fărădelegile sale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.