„Am văzut foarte multe argumente care i-ar da temei domnului preşedinte să respingă această candidatură. Atât cele care se referă la persoana candidatului înaintat având în vedere şi decizia Curţii Constituţionale cu suspiciunile şi decizia de demisie a lui Plahotniuc privind funcţia de prim-vicepreşedinte şi multe alte lucruri care s-au scris în presa noastră cu lux de amănunte despre Plahotniuc. Pe de altă, parte am invocat şi motivul că majoritatea formată ad-hoc este una care vine în contradicţie totală cu sistemul politic. Nu poţi forma din deputaţi cu bucata angro orice fel de majorităţi şi să pretinzi că de fapt reprezinţi o majoritate”, a comentat Victor Ciobanu.

Mai mult, acesta spune că decizia Curţii Constituţionale care a stat la baza deciziei preşedintelui s-a întors împotriva arhitectului care a creat-o.
„Hotărârea Curţii Constituţională din 22 aprilie care a fost inspirată de domnul Plahotniuc, în special atunci când a fost demis Guvernul Filat şi a fost îndreptată împotriva lui, acum ca un bumerang s-a întors împotriva celui care a fost arhitectul acestei hotărâri”, conchide analistul.

Referindu-se la crearea majorităţii parlamentare, editorialistul a spus că această decizie este dubioasă şi oportunistă.

„Creând acest precedent, Curtea ne datorează forte multe explicaţii, fiindcă a fost o decizie oportunistă care a încercat să legifereze această situaţie de haos politic care stimulează traseismul, corupţia şi tot ce vreţi. Această hotărâre rămâne foarte şi foarte dubioasă”, subliniază Ciobanu.