„Acest candidat desemnat la funcţia de prim-ministru, Vlad Plahotniuc, va aduna în jurul lui o echipă de profesionişti”, a declarat democratul Vasile Bîtcă, cel mai probabil din greşeală.

Asta în situaţia în care PD informase că va anunţa mai târziu candidatul, iar Plahotniuc, care a vorbit cu doar câteva minute mai devreme, nu a scos niciun cuvânt despre eventualul candidat. Oligarhul a ţinut un discurs patetic despre „bucuria” şi „credinţa” pe care PD o va aduce în casele oamenilor în acest an.

„Nici eu nu m-am aşteptat că o să veniţi aici în număr aşa de mare”, a spus Plahotniuc, în pofida sutelor de mesaje din teritoriu privind mobilizarea forţată a oamenilor, ameninţaţi că rămân fără locuri de muncă dacă nu vor veni la mitingul PD.

„Nu vom mai susţine o guvernare care se ascunde după lozinci proeuropene. Vrem ca speranţa să nu dispară din ţara asta. Vom aduce liniştea în casele voastre. De azi înainte, vom aduce stabilitatea. În 2016, vă aşteaptă numai veşti bune, RM va renaşte, vom face ordine, vom aduce în case liniştea. În 2016 şi nu numai, în anii următori, vom aduce stabilitate, bucurie şi credinţă”, a spus Plahotniuc.

Imediat după declaraţia lui Vasile Bîtcă precum că Plahotniuc este candidatul, mai multe coloane de oameni dintre cei prezenţi s-au întors şi au început să plece.