Lupu a precizat că Plahotniuc este susţinut de o majoritate parlamentară formată din 56 de deputaţi, iar şeful statului urmează să ia o decizie până mâine. 

Liderul PD a fost întrebat de jurnalişti cum se face că anume Plahotniuc, politicianul cu cel mai mare antirating şi asupra căruia planează grave suspiciuni de corupţie, este promovat la şefia Guvernului.

„Nu avem nicio decizie, niciun act legal care să vorbească despre acte împlinite de acest gen. Dacă ne uităm şi la ultimele sondaje, poate găsim o unitate-două cu raiting mai ridicat, ceilalţi toţi au un rating mic. Noi acum suntem obligaţi să formăm o echipă guvernamentală care să facă managementul crizei”, a spus Marian Lupu.

Anterior, preşedintele Nicolae Timofti le-a solicitat partidelor ca în procesul de creare a unei coaliţii parlamentare să ţină cont de opţiunea proeuropeană a majorităţii cetăţenilor, iar potenţialii candidaţi pentru funcţia de prim-ministru să fie persoane integre, asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupţie. 

Majoritatea parlamentară care îl susţine pe Plahotniuc este formată din 56 de deputaţi din PD, PL, 14 foşti comunişti, şapte liberal-democraţi şi doi legislatori neafiliaţi. În scurt timp, PLDM urmează să anunţe dacă va vota sau nu candidatul PD.

Anterior, PLDM-ul insista că dreptul de a înainta candidatul pentru funcţia de premier îi aparţine în baza rezultatelor ultimelor alegeri parlamentare, iar vicepreşedintele acestei formaţiuni, Valeriu Streleţ, a declarat că dacă la şefia Guvernului se va afla o persoană delegată de Partidul Democrat, asta ar însemna o capturare totală a statului.