„Potrivit surselor noastre, este vorba de deputaţii Ştefan Creangă, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, şi Valeriu Ghileţchi. Sursele noastre afirmă că aceşti deputaţi au optat deschis la şedinţa de vineri a Biroului executiv al PLDM pentru participarea într-o coaliţie de guvernare, cu preţul alegerii unui premier democrat.  Cel mai probabil, numărul celor care vor anunţa că părăsesc fracţiunea va fi mai mare, deocamdată însă unii dintre ei nu sunt decişi”, adaugă sursa.

Contactat de Ziarul Naţional, Creangă nu a răspuns la telefon pentru a comenta informaţia, iar Valeriu Ghileţchi ne-a declarat că nu a luat o astfel de decizie.

„Eu, în cadrul fracţiunii, am optat mereu pentru participarea PLDM la guvernare şi împotriva blocajului care s-a format. Probabil că această poziţie a mea a fost interpretată drept o intenţie de a părăsi fracţiunea. Dar nu am luat o astfel de decizie”, a spus Ghileţchi.

În schimb, Vladimir Hotineanu ne-a spus că nu pleacă din fracţiune, dar va vota pentru formarea guvernului.

Precizăm că liderul interimar al liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ, a anunţat că PLDM nu şi-a schimbat poziţia şi nu va susţine un candidat pentru funcţia de premier propus de PD.