„Sunt surprins şi amuzat în acelaşi timp. La noi în România, o ţară europeană democratică, când cineva face o declaraţie şi nu ne convine, de obicei îl contrazicem, polemizăm, îi explicăm unde a greşit, îi arătăm de ce nu are dreptate.  Că vrea să mă dea în judecată este libertatea dânsului. Am crezut că, după atâţia ani, dumnealui a înţeles ce înseamnă democraţia şi discuţia în contradictoriu. Nu mă intimidează”, a declarat Iulian Fota pentru Jurnal TV.

„Nu a fost intenţia mea să-l calomniez pe domnul Ghimpu, ci să-mi expun un punct de vedere. Rămân la părerea mea că, în anumite momente şi acţiuni politice, domnul Ghimpu a fost aliat cu Plahotniuc”, a conchis fostul consilier al lui Traian Băsescu.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a ameninţat astăzi că îl va acţiona în judecată pe fostul consilier pentru probleme de securitate naţională al preşedintelui României. Asta după ce Iulian Fota, fiind invitat la o emisiune a postului B1 TV din Bucureşti, l-a numit pe Mihai Ghimpu "principalul aliat al lui Plahotniuc". Preşedintele PL susţine că această afirmaţie este nefondată şi îl discreditează. 

Preşedintele PL a mai declarat că a expediat o sesizare în adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului din România în care cere sancţionarea postului B1 TV. Administraţia acestei televiziuni a refuzat să comenteze declaraţiile lui Mihai Ghimpu. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie.