„Ieri a avut loc şedinţa fracţiunii. Au fost dezbateri câteva ore, iar în rezultat au fost desemnaţi trei deputaţi ca să iniţieze discuţii cu PD în ceea ce priveşte constituirea majorităţii parlamentare. Nu e vorba de negocieri, ci de discuţii, pentru că avem decizia Consiliului. Vrem să vedem ce, unde şi cum ne văd ei pe noi în actuala garnitură a guvernării”, a declarat Deliu.

„Colegii şi-au exprimat părerea că ei posibil nici nu ne văd la guvernare, pentru că au voturile necesare. În urma acestor discuţii, ne vom întruni şi vom adopta o decizie despre ce vom face pe viitor”, a mai spus deputatul PLDM.

Liderul PD, Marian Lupu, anunţa acum o săptămână că un candidat pentru funcţia de premier va fi înaintat astăzi preşedintelui. Până la această oră însă formaţiunea nu a făcut niciun anunţ în acest sens.

Astăzi preşedintele Nicolae Timofti continuă consultările pentru identificarea unui candidat pentru şefia guvernului. Şeful statului a purtat discuţii cu PCRM la Reşedinţa de Stat. Au fost invitaţi şi socialiştii. Aceştia însă au refuzat întrevederea întrucât pledează pentru alegeri anticipate. Întâlnirile cu PLDM, PD, PL, cei 14 foşti deputaţi comunişti şi legislatorii din grupul Leancă au fost programate pentru a doua parte a zilei.