„Partidul din care fac parte nu este gata, din păcate, să iasă din cercul vicios în care se află deja de prea mult timp. Ca şi celelalte partide de la guvernare, PLDM se află într-o gravă criză de credibilitate şi nu există voinţă internă de a ieşi din această criză”, a declarat Ştirbate.

Deputatul a precizat că va colabora cu ceilalţi deputaţi neafiliaţi din Parlament, pentru a construi „un grup puternic”. PLDM nu a comentat deocamdată plecarea lui Petru Ştirbate din partid.

Cu plecarea lui Ştirbate din fracţiunea PLDM, cele trei partide din Alianţa pentru Integrarea Europeană vor deţine în total 51 de mandate.

Precizăm că acum trei luni un alt deputat a părăsit PLDM. Este vorba despre Nicolae Juravschi, care a anunţat că va colabora cu deputaţii neafiliaţi Iurie Leancă şi Eugen Carpov.

Amintim că Iurie Leancă a părăsit PLDM în februarie, iar ulterior şi-a înfiinţat propriul partid. S-a întâmplat după ce un nou Guvern propus de fostul premier nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. Leancă spunea atunci că a fost victima unei lovituri pe la spate.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.