„Ne deranjează atitudinea agresivă a celor din PLDM. I-am simţit în ultimul timp cu un picior în afara alianţei. Lasă Filat să-şi demonstreze nevinovăţia, dacă are posibilitatea s-o facă, dar nu membrii partidului său. Dacă Streleţ va continua să pună mai presus interesele partidului, mi-i teamă că am putea vota moţiunea de cenzură. Streleţ va trebui să aducă dovezi la şedinţa de joi, când se va discuta moţiunea de cenzură”, a declarat vicepreşedintele PD în cadrul unei emisiuni la Publika, potrivit IPN.

Mai mult, Candu a acuzat PLDM că s-ar afla în relaţii strânse cu Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Şi asta pentru că liberal-democraţii au solicitat convocarea unei şedinţe a legislativului în cadrul căreia să fie discutate revendicările protestatarilor.

„Între ei există discuţii, înţelegeri. Mesajele lor sunt îndreptate împotriva PD. Cei din PLDM au solicitat convocarea unei şedinţe speciale în Parlament pentru a lua act de revendicările celor din Platforma DA, care au interese ascunse”, a adăugat preşedintele Parlamentului.  

Precizăm că după şedinţa AIE de sâmbătă, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că nu are un răspuns clar dacă mai există sau nu o alianţă proeuropeană.

Reprezentanţii PLDM cred că guvernul va fi demis la următoarea şedinţă a legislativului, atunci când va fi pusă la vot moţiunea de cenzură depusă de PSRM şi PCRM, după scenariul ticluit de oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al PD.