Fac apel către cetăţeni!

Stimaţi cetăţeni, nu vă lăsaţi pradă mituitorilor, nu vă daţi mituiţi, nu vă lăsaţi cumpăraţi cu câţiva lei de către cei, care v-au furat banii, viitorul, v-au transformat din săraci în sărmani şi nevoiaşi, v-au alungat părinţii, mamele şi buneii din ţară, pentru munci la greu ca să aveţi posibilitate de a cumpăra o pâine.

Fac apel către societatea civilă, dacă mai există, să condamne şi să depună eforturi de a stopa cumpărarea alegătorilor în preajma alegerilor prezidenţiale.

Cei ce astăzi umblă prin ţară, sate şi comune şi vă dau ouă, ulei şi tărâţe, vor să vă ademenească pentru ca să vă fure şi mai departe, să vă ţină în cleştele captivităţii. Lor le este totuna de Moldova şi ce se va întâmpla cu ţara asta, le este lor în cot şi de dumneavoastră toţi, aşa precum le este indiferent şi de copii dumneavoastră. Ei nu au nimic comun cu nevoile voastre, cu sărăcia voastră, ce va fi cu Moldova mâine şi cu soarta întregului popor, şi fiecărui dintre voi aparte. Ei v-au furat, au bani, copii lor şi neamurile şi i-au evacuat de mult peste hotare, iar ei, bandiţii de la putere, sunt gata în fiecare clipă să se evacueze lângă familiile lor peste hotare. În caz de foame, război sau alte cataclisme, care pot avea loc din cauza acestor bandiţi buftiţi, ei vor lăsa totul baltă pe acest petic de pământ şi vor pleca lăsând aici să ardă totul.

Compania grupării Paştele pentru fiecare a început. 500 de primari cu câte cel puţin 300 de familii în fiecare comună, primind MITĂ, cam aproximativ 100 lei de fiecare familie, deja ar costa cel puţin 15,0 milioane de lei. Interesant lucru să furi 22,0 de miliarde şi să dau numai a 1467-a parte înapoi. Cine nu ar dori să facă aşa binefacere?

Am primit mai multe semnale că pentru primarii trădători cadourile sunt ceva mai grele şi umflate, iar pentru persoanele care şovăie sau nu susţin PăDiştii, cadoul este sub formă de bold. Din aceleaşi mesaje am înţeles că, în unele sate, care sunt cumpărate de PD şi stau în proprietatea lor cu tot cu „homosapienşi”, se dă mită mai umflată, iar pentru cei care pe alături îi iau în seamă cu nişte coşărci mai goale, mai simple.

Întrebarea constă în faptul de ce au împânzit numai teritoriile cu albastru, iar celelalte sunt ocolite, or să înţelegem că daca va mai rămâne ceva din miluirea sfântului bandit, vor primi şi ceilalţi mita multaşteptată de toată vietatea moldovenească.

Totuşi cu cât se cumpără un homo sapiens moldovean?

Nu atât de ieftin în zilele noastre, dacă socotim că un moldovean, aşa mai mediu, care abia se mişcă şi este lehămetuit de foame, dă tot  pentru o pâine. Care au văzut, mi-au scris că coşarca milostivului include o garafă de ulei 25 de lei, un pachet de hrişcă 12 de lei, macaroane 12 de lei, nişte bomboane 10 de lei, făină cu termenul şters de pe pachet ~ 14 de lei, vre-o 5 ouă 6 de lei, alte chiţibuşuri. În total ar fi în jur de 100 de lei.

Secretul este de altă natură. Coşarca, în care sunt puse milosteniile, goală costă peste 100 de lei. Or sunt proşti, or nu au socotit corect, oamenilor nu le mai trebuie aşa mită pusă în coşărci la cost egal cu costul mitei. În prezent nimeni nu se mai foloseşte de aşa coşărci.

Alţi moldoveni văzând că nu primesc mită, au dat buzna să întrebe ce ar trebui să facă ca să le pice şi lor măcar ceva din Sfânta Milostenie a banditului. Şi culmea, din mesajele primite am desprins ceva şi mai uluitor. Printre cei din satele procurate, în care se împarte mita din milostiva raiderului, se găsesc şi persoane avute şi bogate, care, din lăcomie sau zgârcenie, stau la coada rândurilor să primească milostenie şi ei. Iată aşa, dar voi ziceţi că nu există demnitate.

Dar ce zice legea în cazul mituirii în masă, sociale a cetăţenilor?

Conform art.4 a legii nr. 90-XVI din 25 aprilie 2008 cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei, prevederile ei se aplică la funcţionarii publici, persoanelor cu funcţii de demnitate publică, personalului din cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică şi celui din autorităţile publice autonome sau de reglementare, concurenţilor electorali, persoanelor de încredere ale concurenţilor electorali, altor persoane prevăzute de legislaţie, care dau sau iau mită.

Din această lege se face foarte clar şi limpede că „Campania PăDiştilor” trebuie interzisă, iar cei care au săvârşit aşa acte se numesc mituitori şi trebuie traşi la răspundere.

Iată obiect şi subiect gata pentru investigare urgentă pentru procurorul general interimar, care trebuie să vină în Parlament şi să le scoată imunitatea acestor mituitori, care umblă prin satele Moldovei şi împart mită deschis şi să-i tragă la răspundere.

Conform Codului penal al Republicii Moldova nr. 985-XV din 18 aprilie 2002, art. 1811 Coruperea alegătorilor, în aliniatul (1) se defineşte clar ce înseamnă mită în cazul Campaniei PD Paştele pentru fiecare. Aceasta este oferirea sau darea de bani, bunuri, servicii ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să îşi exercite drepturile sale electorale într-un anumit mod în cadrul alegerilor.

Deoarece suntem în plină campanie electorală ascunsă, acţiunile PăPiştilor trebuie să fie considerate cu cele prevăzute din articolul menţionat si conform aceluiaşi articol să fie pedepsiţi aşa cum se prevede, cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la un an la 5 ani, iar PD să fie pedepsit cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Reieşind din acest articol al Codului penal Partidul Democrat trebuie să fie lichidat, iar membrii acestuia, inclusiv deputaţii care au luat parte la mituirea moldovenilor, să fie judecaţi la privaţiune de libertate de la un an la 5 ani.

Pentru ca să ştergem toate iluziile şi să nu apară întrebări faţă de corectitudinea aplicării acestor prevederi, informez societatea că conform Codului penal acelaşi articol aliniatul (2) în categoria bunurilor prevăzute la alin. (1) sunt incluse şi băuturile alcoolice, produsele din tutun şi produsele alimentare, ultima fiind exact obiectul de autosesizare.

Deci, nestimaţi mituitori, coşărcile cu care mituiţi cetăţenii au în componenţa sa exact ceea ce prevede articolul acesta. În acest caz voi nu puteţi nega că acolo nu este mită sau nu există act de mituire.
 
Articol semnat de Gheorghe Costandachi