Ce să-i spun? Dacă tinerii mai au cum să fugă din acest ţarc, mătuşa mea este captivă. Captiva unei ţări care i-a pus gând rău, care vrea să o distrugă pur şi simplu. Oamenii înţeleg asta. Când văd îmbuibaţii din Parlament, oligarhii care se plimbă cu Porsche-uri cumpărate din bani furaţi, oamenii sunt disperaţi. Aici nu mai este vorba de săraci şi bogaţi. Aici este vorba de hoţi şi de muritori de foame. Mai jos o să scriu despre un domn pe care îl vedeţi în Parlament. S-a afişat cu telefoane scumpe în legislativ, l-aţi văzut mereu în costume scumpe. De curând aţi aflat că CNI îl suspectează de probleme de integritate. Dosarul său a fost ”judecat” rapid de membrii CNI, dar a fost scos basma curată. S-a întâmplat pe 11 februarie, când găsim pe site-ul instituţiei, la punctul 11: ”Examinarea cazului privind eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităţii de către dl Juravschi Nicolae, Deputat în Parlamentul RM”. De ce este acuzat domnul Juravschi? Simplu. El ocupă o funcţie publică. Potrivit legii nu poate ocupa şi funcţia de administrator la SRL ”Treipart – Grup”. Numai că domnii de la CNI au decis că deputatul Juravschi este… negustor cinstit.

Faptul că Nicolae Juravschi este negustor cinstit s-a decis prin vot. Din cei 5 membri ai CNI, la muncă au fost doar 4. Pe scurt, comisia trebuia să decidă iniţierea procedurii de control privind eventuala situaţie de incompatibilitate în cazul deputatului Juravschi Nicolae. Au votat împotriva controlului 3 membri. Unul singur a votat pentru. Aşadar, domnul Juravschi a scăpat, nu mai este urmărit. Acum vine partea interesantă şi profund… moldovenească. Unul dintre membrii comisiei se numeşte Vera Lupu. Doamna Vera Lupu, spun sursele mele, este fina domnului Juravschi de la prima căsătorie. Legal, doamna Vera Lupu nu a încălcat nimic. Moral este în culpă. Pentru că noi ştim foarte bine cum se fac astfel de chestii în Moldova.

Aşadar, naşul Nicolae Juravschi şi fina Vera Lupu(o vedeţi în poza de la articol) ne-au fentat din nou. Dacă până şi la CNI, instituţia care ar trebui să lupte cu situaţiile acestea strigătoare la cer, se fac astfel de lucruri, ce să mai spunem de o primărie amărâtă din Cucuieţii de Sus? Fina – Vera Lupu ar fi trebuit să se abţină de la vot, să nu voteze pentru ca naşul său, domnul Juravschi, să fie achitat. Apropo, fina Vera Lupu este singura fără biografie pe site-ul CNI. Iată, draga mea mătuşă, de ce eşti săracă, de ce nu-ţi primeşti pensia la timp. Pentru că toţi cumetrii, finii, naşii au ajuns la putere şi aplică legile cum ştim că se face. Ei bogaţi, noi săraci. Ei cu rude şi relaţii peste tot, noi cu pensii amărâte pe care nu le primim. Moldova – gură de rai? Gură de iad, mai curând…

Articol semnat de Vitalie Cojocari