„Acum e grijă mare de pătimiţii jocurilor cu noroc, un nou monopol. Nu excluderea lor completă. Nu. Concentrarea într-o companie de „stat”. Şi ca lucrurile să fie şi mai rapide, un standard de „maşinuţe” noi, ca la Las Vegas. Unde sunt miile de maşinuţe? Deja la vamă... Ce mai este „dulce” în ţara asta? Ce consumă zilnic „robii de pe plantaţii”? Corect! Medicamente. Să ne tragem şi o companie de „stat” pentru importul medicamentelor”, scrie fostul premier.

Totodată, Ion Sturza se referă la dedesubturile coaliţiei parlamentare, la majorarea vârstei de pensionare şi la umilirea oamenilor, cărora şi se strecoară bănuţi printre degete.

„Şi pentru a fi completă componenta politică a matricei, ne-am tras şi o „găgăuzie”. Cică „independenţii” nou aleşi au descoperit subit că fac parte dintr-un partid politic, maestru la „stabilizare”. Tot business „protect”. În „rozniţă” e mult mai ieftin în politica moldovenească. Acest lucru s-a demonstrant în „reconfigurarea” Parlamentului la început de an. Un „deal” cu „vojdiu roş” ar costa mai scump. Asta la tema alegerilor mixte în parlament, ca să ştim ce ne aşteaptă. Ce le revine „pământenilor”? Ceva din banii împrumutaţi de la români, europeni, FMI... Să nu moară „obiectul” businessului de foame. Oricum la pensie, cu noul cenz, sunt şanse mici să se ajungă. Ce să zic? Nesaţietate... Executată cu mare sârguinţă de cei doi „Serioja”. Opriţi-vă, „fraţilor”! Nu aveţi nicio măsură!”, a conchis fostul prim-ministru.