Unicul simbol al victoriilor purtate pe acest teritoriu, deşteptăciunii şi înaltelor valori omeneşti, a fost, este şi rămâne măria sa cetăţeanul, populaţia. În cele mai grele momente din istorie, poporul a ştiut să se mobilizeze şi să străpungă duşmanii pe intern şi pe extern.
Şi aşa va fi oricând pe acest teritoriu.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova, cetăţenii au de ales între, civilizare, lumină, bine, libertate, independenţă, dezvoltare, mândrie naţională sau umilinţă naţională, inechitate socială, analfabetism, hoţie, oligarhi, bandiţi, criminali, trădători, mizerie, sărăcie, stagnare, întuneric…
Cât de tare nu se vor activiza trolii PDM şi alţi păduchi de pe reţelele de socializare, oricum, poporul va obţine victorie în turul doi al alegerilor rezidenţiale.

Mizele scrutinului doi al alegerilor prezidenţiale sunt enorme. Pe de o parte, poporul Moldovei, cu cetăţenii care speră sincer şi curat pentru o viaţă decentă şi liberă. Iar pe cealaltă parte, Demonii estici, care au mare interes geopolitic, ca acest teritoriu să rămână în zona murdăriei şi sărăciei, analfabetismului şi influenţei fără valori omeneşti, în întunericul veşnic estic.

Cetăţenii au dat dovadă de multe ori că sunt mult mai deştepţi, decât cei care îi conduc. Suntem la o cotitură de parcurs istoric, după care vom putea mândri să zicem că suntem liberi şi cu adevărat independenţi, că ne deosebim de alţii, că avem şi împărtăşim valorile civilizate europene, unde omul este valoarea cea mai importantă. Sau vom deveni o naţiune periferică cu oameni de sortul al doilea, sclavii veşnici ai nedreptăţii, ai orânduirii, în care viaţa cetăţeanului nu costă nimic, iar la temelia societăţii stă numai hoţia şi asuprirea, sărăcia şi haosul.

Actoraşii politici moldoveni, nu au înţeles mizele corect. Ei au vrut să se poziţioneze ca foarte importanţi în lupta politică de răscruce, însă au fost împinşi spre cimitirul cu deşeuri politice. Ei nici nu au conştientizat greşeala cea mai mare care au comis-o.

Decesurile lor politice vor fi mult mai uşoare, iar spovedania politică, pur şi simplu, le-ar uşura pe viitor măcar chipul omenesc, ca să nu rămână în memoria populaţiei ca nişte creaturi negative cu totul. Este vorba despre Iurie Leancă, Mihai Ghimpu, Ana Guţu şi alţii, care, nu au vrut să audă vocea societăţii, astfel aducând societatea la un milimetru de pierzanie.

Sper de data asta sa o facă. Cu toată ruşinea şi situaţia batjocoritoare, în care au ajuns ei, după scrutinul de ieri, totuşi, soarta le mai oferă o şansă, absolut infimă. Ei trebuie să demonstreze că sunt pentru societate, dar nu servesc altora, altor interese sau altor state, cum o fac unii deschis. Astfel, următoarele două săptămâni, ei ar trebuie să convingă electoratul lor că e nevoie de o victorie pentru viitorul copiilor ci nu pentru perioadă scurtă care ar produce beneficii personale, cu care ei s-au obişnuit deja. Ei trebuie să lase la o parte orgoliile şi frustrările personale, necazurile şi înfrângerile politice şi să pună în faţă doar interesul naţional şi viitorul real la care ei tot fac referinţă.

Oare ei pot face măcar ceva omeneşte pentru acest popor, nu pentru ei personal. Aduceţi-vă aminte de copii şi nepoţii voştri, rude şi prieteni. Toţi aceştia vor zice că aţi avut curajul să decedaţi politic cu capul sus.

Luaţi exemplu de la alţii, şi de la unii reprezentanţi ai societăţii civile, care fac lucruri fără a obţine beneficii. Chiar dacă unii au fost aruncaţi la deşeurile politice, oricum, e bine să încerce să înţeleagă asta şi să nu-şi piardă demnitatea cu totul.

Acum se cere mobilizare totală şi masivă, pentru ca turul doi să pună capăt mizeriei şi regimului oligarhico-banditesc şi politico-economic.
Cât de mult nu vor depune eforturi cei de la CEC să producă şmecherii în rezultatul turului doi, oricum nu le vom permite.

Victoria trebuie să fie, şi va fi, de partea dreptăţii.

Şi aşa va fi.

Articol semnat de Gheorghe Costandachi