image
Sursa foto: jurnal.md

Noi provocări: „Mgb”-ul din Tiraspol susține că ar fi prevenit un „atac terorist”; S-ar fi dorit lichidarea lui Krasnoselski

Așa numitul minister al securității de la Tiraspol anunță că ar fi prevenit un atac terorist care ar fi vizat principalii lideri nerecunoscuți de la Tiraspol și acuză Serviciul de Securitate al Ucrainei că ar sta în spatele presupusului atac.

„Mgb”-ul de la Tiraspol, a emis un comunicat în care anunță că ar fi prevenit un atac terorist conceput de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Infracțiunea ar fi fost îndreptată împotriva liderilor din așa numita „republică moldovenească nistreană”.

Sursa citată mai anunță că ar fi fost reținute și unele persoane în legătură cu presupusul atac.

Suspecții au fost arestați. Ei depun mărturii. În legătură cu cele întâmplate, au fost inițiate dosare penale conform art. 29 partea 1; 203 din Codul penal al PMR „Pregătirea unui act terorist” și 29 partea 1; 104 pct. 2 din Codul penal al PMR „Pregătiri pentru lichidarea a două sau mai multe persoane, în legătură cu desfășurarea activităților oficiale ale acestora săvârșite de un grup de persoane într-un mod periculos”, mai anunță „mgb”-ul din Tiraspol.

Mai mult ca atât, aceeași structură anunță că va prezenta astăzi un film realizat în baza investigației comitetului de anchetă, care urmează să fie prezentat la ora 20:00 publicului din regiunea transnistreană.

Autoritățile din Ucraina și de la Chișinău nu au comentat deocamdată aceste informații.

Amintim că astăzi Rusia a lansat un nou atac masiv sângeros asupra Ucrainei, soldat cu multiple persoane decedate și rănite din rândul civililor. Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Rusia a lansat 81 de rachete.

Ministerul Apărării de la Chișinău a precizat că nicio rachetă de croazieră nu a survolat spațiul aerian al RM și că monitorizează atent situația.

Ultima oară autoritățile de la Tiraspol s-au plâns că ucrainenii ar săpa tranșeie și ar concentra trupe la hotar cu RM în preajma regiunii transnistrene, iar ministerul Apărării rus a anunțat că orice atac asupra Transnistriei „va fi conceput drept un atac împotriva Federației Ruse”. Autoritățile din Ucraina au comentat acest caz, ca fiind parte a războiului hibrid purtat de Rusia în regiune pentru a distrage atenția opiniei publice de la eșecurile de pe frontul din est-ul Ucrainei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: