image
Sursa foto: facebook.com/alexandru.cozer

Alex Cozer: Chișinăul are nevoie de un om puternic care să intre în Primărie și să dea de pământ cu toate schemele de acolo

Jurnalistul Alex Cozer, despre realizările Silviei Radu în funcția de primar interimar și despre edilul de care are nevoie capitala.

Trompetele oligarhului o tot dau pe mitul „managerului”. Dom'le, e nevoie de „manager” la Chișinău. Și iată, marele manager Silvia Radu e perfectă pentru asta.

Doar că, la fel ca orice manipulare grosolană a trustului, mitul „managerului” nu e decât un fâs. Ce fel de manager e, fraților, Silvia Radu? Ce afacere a construit ea? Câte locuri de muncă a creat? Sau faptul că și-a tras un salariu de peste 400.000 (patru sute de mii) de lei într-o companie monopolistă, care a pus întotdeauna prețuri cel puțin duble la energia electrică, jecmănind amărâtul popor din cel mai sărac stat din Europa, înseamnă manageriat?

Sau să faci scheme cu Plahotniuc, Candu și separatiștii, finanțând Transnistria și torpilând proiectele de interconectare energetică cu România, e tot manageriat?

Dar hai să vedem ce a făcut marele „manager” de când e la primărie. Cică a „demis corupți”. O fi demis vreo câțiva, dar doar ăia care au rămas în PL. Pretorii și șefii de direcții membri PD sau apropiați de PD, au rămas toți în funcții.

Ori poate să dai cu mătura populist e manageriat? Sau să cheltui două milioane de lei pe niște flori trântite într-un scuar pavat, în condițiile în care oamenii își rup picioarele prin gropile din trotuare și mașinile în cele din asfalt?

Chișinăul are nevoie de un om puternic. Unul care să intre în primărie și să dea de pământ cu toate schemele de acolo. Miliarde de lei pierde anual Chișinăul din scheme de corupție. Bani cu care poți să angajezi manageri buni și adevărați în toate direcțiile, să le asiguri salarii bune, iar aceștia să implementeze proiecte demne de o capitală europeană.

Chișinăul are nevoie de un om curajos, care poate să se ia de piept fără frică cu orice Plahotniuc, fie el mai mare sau mai mic, și să distrugă acest sistem care ne ține în mizerie de atâția ani.

Alex Cozer

Noutăţile partenerilor

comentarii: