image
Sursa foto: Profimedia

Neymar, reacție modestă după ce a doborât recordul legendarului Pele

Neymar (31 de ani) a scris istorie pentru naționala Braziliei, după victoria la scor cu Bolivia, 5-1.

Neymar a reușit o "dublă" și a ajuns la cota 79 pentru naționala "Selecao". A doborât recordul marelui Pele, care și-a încheiat cariera cu 77 de goluri în 92 de apariții.

La final, după ce a primit un tricou special, alături de o plachetă, fotbalistul lui Al-Hilal a avut o reacție modestă.

"Sunt foarte fericit. Nu mi-am închipuit niciodată că voi bate acest record. Dar nu vreau să spun că sunt mai bun decât Pele doar pentru că l-am depășit. Vreau doar să scriu istorie pentru Brazilia. Îi mulțumesc familiei mele, care este departe, dar și colegilor mei!", a spus Neymar, citat de Marca.

Fotbalistul a fost integralist în meciul cu Bolivia, scor 5-1, din preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială 2026, în cadrul căruia a reușit să îl detroneze pe legendarul Pele.

Grație celor două goluri marcate pentru țara sa, Neymar a ajuns la cota 79, iar astfel l-a depășit în clasamentul all-time al Braziliei pe Pele, considerat cel mai bun jucător brazilian din istoria fotbalului. Triplul câștigător al Cupei Mondiale a înscris de 77 de ori în 92 de apariții.

În total, Neymar are 79 de goluri și 56 de assist-uri în cele 125 de meciuri în tricoul Braziliei. Cifre cu adevărat impresionante, mai ales că fotbalistul s-a confruntat cu un număr mare de accidentări de-a lungul carierei sale.

După meci, reușita brazilianului a fost sărbătorită alături de colegi, iar cei de la federație i-au dăruit un tricou special, alături de o plachetă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: