image
Sursa foto: Getty Images

Salariul uriaș cerut de Conte pentru a merge la Manchester United! Dublu față de Klopp și al doilea cel mai mare din lume

Scaunul lui Ole Gunnar Solskjaer (48 de ani) se clatină din ce în ce mai tare după umilința istorică suferită de Manchester United pe teren propriu în fața lui Liverpool, 0-5.

Norvegianul a fost păstrat în funcție, însă este de așteptat ca la primul pas greșit să nu mai beneficieze de răbdarea conducerii, care deja are în vizor aducerea lui Antonio Conte.

Tehnicianul italian, care nu mai antrenează de la finalul lui mai, ar fi de acord să o preia pe vicecampioana Angliei, însă a pus câteva condiții clare, în stilul caracteristic.

În primul rând, Conte vrea să aibă control total în ceea ce privește transferurile, lucru care nu prea se întâmplă la Manchester United de când Ed Woodward este vicepreședinte. Dar, cel mai important aspect, italianul cere un salariu de 21 de milioane de euro.

Suma este uriașă, având în vedere că, de exemplu, Jurgen Klopp încasează anual la Liverpool 10,5 milioane de euro. Totuși, dacă dorința lui Conte ar deveni realitate, el ar deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor din lume. Singurul tehnician care se poate lăuda că primește mai mult este Pep Guardiola, care o pregătește pe Manchester City din 2016.

Conte, care a luat deja campionatul în Anglia cu Chelsea, ar fi de acord să vină pe banca "diavolilor roșii". Despre tehnicianul de 52 de ani se știe deja că obișnuiește să aducă fotbaliști cu care a colaborat și în trecut, lucru pe care l-ar face și la Manchester United.

Conform publicației britanice Mirror, Conte știe deja care ar fi primul transfer de care ar avea nevoie vicecampioana Angliei. Antrenorul preferă un sistem cu trei fundași centrali, astfel că l-ar aduce fără să clipească pe Stefan de Vrij, pentru a forma un parteneriat cu Harry Maguire și Raphael Varane.

Conte și fundașul olandez au avut parte de o colaborare fructuoasă la Inter Milano, acolo unde au câștigat împreună campionatul italian. Totuși, impresarul apărătorului este nimeni altul decât Mino Raiola, care se află în relații tensionate cu Manchester United, întrucât a vorbit public despre posibilitatea ca Paul Pogba să părăsească gratis clubul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: