image
Sursa foto: președinte.md

Organizarea Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc la Paris, discutată la Președinție cu ambasadorul Franței

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri cu Graham Paul, ambasadorul Franței în RM. Agenda discuțiilor a vizat cooperarea bilaterală și provocările curente ale Republicii Moldova.

În context, președintele a transmis recunoștința sa Franței și președintelui Emmanuel Macron pentru susținerea continuă a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și pentru ajutorul considerabil acordat în ultimul an și jumătate în mai multe domenii.

Președintele Maia Sandu a menționat că situația în sectorul energetic devine tot mai complicată și că Republica Moldova contează pe sprijinul partenerilor externi pentru a trece mai ușor de această iarnă.

Interlocutorii au discutat despre organizarea următoarei întruniri a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc în această lună la Paris, și despre prioritățile Republicii Moldova pentru această întrunire.

Noutăţile partenerilor

comentarii: