image
Sursa foto: Profimedia

Andriy Pyatov a răbufnit în a 56-a zi de război! Ce le-a cerut răspicat liderilor Ucrainei și Rusiei

În câteva zile se vor împlini două luni de la startul invaziei ruse în Ucraina, iar sfârșitul războiului pare încă foarte departe.

Chiar dacă în luna martie au avut loc mai multe runde de negocieri, toate au fost sortite eșecului și în continuare s-au pierdut vieți omenești, s-au distrus orașe și ucrainenii care au fugit din calea bombardamentelor nu mai au unde să se întoarcă.

Andriy Pyatov, portarul lui Șahtior Donețk, nu mai suportă să vadă ororile la care este supus poporul său și le-a cerut răspicat liderilor celor două țări să se așeze la masa negocierilor și să încheie acest episod sângeros care va rămâne în istoria omenirii.

”Tot ce se întâmplă acum trebuie oprit. Totuși, nu poate să se încheie decât cu negocieri. Vrem ca liderii să se așeze la masă și să oprească tot ce se întâmplă acum. Și am spus deja că cel mai rău lucru este moartea copiilor, a mamelor noastre, a bunicilor. Cu toții cerem ca războiul să se oprească și ca Rusia să plece de pe pământul nostru”, a declarat Andriy Pyatov, conform sport.ua.

Pe de altă parte, Wladimir Klitschko a transmis un nou mesaj de încurajare pentru ucraineni. Fostul boxer, întors recent din Germania, unde a cerut ajutor pentru țara sa, spune că Ucraina nu are cum să piardă războiul cu Rusia, pentru că astfel ar însemna totodată și pierderea libertății.

”Noi nu putem pierde acest război sau ne vom pierde suveranitatea și libertatea. Am pierde totul, la fel și Europa. Trebuie să ne apărăm. O să câștigăm”, a scris Wladimir Klitschko, pe Twitter.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: