image
Sursa foto: Radio Chișinău

Încă o tentativă eșuată de a alege componența Comitetului executiv de la Comrat; Ce argumente a adus bașcana

Componența Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia nu a fost votată nici astăzi. Bașcanul Evghenia Guțul a solicitat amânarea acestei chestiuni. Este deja a cincea tentativă eșuată de a aproba componența nominală a executivului de la Comrat, transmite IPN.

Evghenia Guțul a solicitat amânarea examinării motivând că mai mulți membri propuși nu sunt prezenți, iar alții nu au trecut proba de cunoaștere a limbii găgăuze. Ultimii urmează să fie înlocuiți.

„Solicităm amânarea. Dar vreau să menționez că eu sunt pentru munca în comun și sunt interesată ca Găgăuzia să se dezvolte. Să mergem împreună”, a spus bașcanul.

Excluderea de pe ordinea de zi a fost susținută de deputații din Adunarea Populară, însă aceștia au solicitat Evgheniei Guțul să vină în timp util cu propunerile de rigoare.

După patru tentative eșuate, la ședința din 25 august s-a reușit aprobarea structurii Comitetului Executiv, nu și a componenței nominale.

Legea prevede că bașcanul Găgăuziei este în drept să dizolve înainte de termen Adunarea Populară dacă Comitetul executiv nu este format în decurs de 45 de zile de la propunerea componenței acestuia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: