image
Sursa foto: jurnal.md / mtavari.tv

Saakașvili, de nerecunoscut; Fostul președinte georgian a ajuns piele și os // VIDEO

Fostul președinte al Georgiei a ajuns de nerecunoscut. Mihai Saakașvili a participat prin apel video la o ședință de judecată, iar imaginile au șocat internauții. Fostul șef de stat a ajuns piele și os și continuă să piardă din greutate.

Mihail Saakaşvili a fost arestat în octombrie 2021, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutățit constant.

Un raport al unor specialiști independenți, din luna aprilie, arăta că starea de sănătate a lui Saakașvili s-a deteriorat grav și că în curând se va confrunta cu leziuni ireversibile ale organelor. „Te dor ochii când te uiți la el, nu mai este o persoană, ci o fantomă", spunea atunci Giorgi Chaladze, avocatul și aliatul politic al lui Saakașvili, care îl vizitează în mod regulat la spital.

Tot în luna aprilie, fostul președinte georgian a declarat pentru ziarul Politico că e pe moarte și a cerut comunității internaționale să-l ajute. „Sunt supus sistematic torturii, fizice și psihologice, în prezent există semne de otrăvire cu metale grele în corpul meu", a spus Saakaşvili.

twitter.comtwitter.com

twitter.comtwitter.com

jurnal.md

Pe 1 octombrie 2021, Saakaşvili a fost reținut la Tbilisi, după care a fost plasat într-o închisoare din orașul Rustavi, unde a intrat în greva foamei. Pe 8 noiembrie, fără acordul rudelor și avocaților săi, a fost transferat din închisoarea din orașul Rustavi, într-un spital penitenciar din Tbilisi (raionul Gldani). Pe 20 noiembrie, Saakaşvili a fost transferat la un spital militar din orașul Gori, unde a renunţat la greva foamei.

Pe 12 mai anul trecut, Saakaşvili a fost internat la Clinica privată Vivamed din Tbilisi, unde se află şi în prezent.

În Georgia, Saakaşvili este cercetat în mai multe dosare penale. Saakaşvili consideră că detenția sa este ilegală, iar acuzațiile împotriva sa sunt falsificate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: