image
Sursa foto: Getty Images

Revoltă la cel mai înalt nivel! Prima țară care a răbufnit după ce FIFA a calificat automat 6 echipe la CM 2030

Miercuri, FIFA a anunțat că meciurile de la Cupa Mondială 2030 vor fi disputate pe trei continente diferite, o premieră în fotbal.

Spania, Portugalia și Maroc vor fi țările-gazdă, în timp ce Argentina, Uruguay și Paraguay vor avea un statut special - primul meci din grupa fiecăreia se va juca pe teren propriu. Toate cele 6 țări au fost deja calificate automat la turneul final, lucru care a stârnit controverse.

Deoarece Chile nu a primit și ea dreptul de a-și disputa primul meci pe teren propriu și implicit calificarea automată la turneu, președintele Gabriel Boric (37 de ani) a anunțat că țara pe care o conduce va încerca să negocieze în acest sens cu cei de la FIFA.

"Regretăm că există instituții care își desfășoară activitatea într-o manieră neserioasă și surprinzătoare. Vom cere toate drepturile care ni se cuvin și nu ne vom juca cu așa ceva.

Am aflat de această decizie abia când a fost făcută publică. Aici nu e vorba de o persoană, ci de un guvern, iar asta înseamnă o lovitură puternică nu doar pentru mine, ca președinte, ci pentru o întreagă țară", a spus Boric, conform Mundo Deportivo.

Protestul celor de la Chile nu este întâmplător. Țara condusă de Boric a candidat inițial alături de Argentina, Uruguay și Paraguay pentru a organiza turneul final.

După ce cursa a fost câștigată de Spania, Portugalia și Maroc, doar trei din cele patru țări sud-americane au primit dreptul de a-și disputa primul meci pe teren propriu, în timp ce Chile a fost lăsată pe dinafară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: